Translation missing: da.general.accessibility.skip_to_content
Alkometer → festens sikkerhed

Alkometer → festens sikkerhed

Et alkometer er en lille gadget, som kan måle en promille på en person. Det gøres ved, at man puster ind gennem et mundstykke, alkometeret. Det bruges primært til vejledende svar på promilletesten, og bør altså ikke bruges som en indikator for hvornår man kan køre bil.

Et alkometer er ofte en sjov gadget til en fest. Det er meget normalt, at man snakker om, hvem der er den fuldeste til en fest, hvilket alkometeret endelig kan hjælpe med at bevise. Det er sjovt at snakke med vennerne om, hvem der har den højeste eller laveste promille. Det er især et sjovt indslag, når man er i byen. Desuden er det en god måde at vide, hvornår man har fået nok, hvis ikke man vil drikke sig for fuld. Derved kan man finde sin grænse for, hvornår man bør stoppe med at drikke.

Alkometer og kørsel

Alkometeret er ofte blevet associeret med spritkørsel for at finde ud af, hvor meget man kan drikke og stadigvæk køre bil. Dog bør alkometeret ikke have denne funktion, men bør kun bruges for sjov til fester og sociale arrangementer. Dette er fordi alkoholkoncentrationen i blodet kun bør måles med en blodprøve. Alkometeret bør kun bruges som referencepunkt hertil. Det rigtige råd vil altid være at alkohol og bilkørsel ikke hører sammen. Dog er det bedre at teste promillen, hvis man er i tvivl, i stedet for bare at sætte sig bag rettet.

Alkometeret til fester eller i byen

Det vil altid være sjovt at have et alkometer med i byen eller til en fest. Alle vil gerne kunne se, hvor høj deres promille. Det kan nemlig være interessant at følge med i udviklingen af i løbet af aftenen. Derfor vil det altid være en god icebreaker over for folk, man gerne vil begynde at snakke med i byen. Det kan også være sjovt, hvis ens ven eller veninde er blevet rigtig fuld, for så at teste det til en god historie dagen efter.

Alkometer til virksomheder

Mange virksomheder har i de senere år indført brugen af alkometer for at sikre, at medarbejdere ikke er påvirket af alkohol i løbet af arbejdstiden. Alkometre uden brændselsceller bør ikke bruges til andet end sjov og til festbrug. Årsagen til dette er, at brændselscellen er det eneste, der kan give en rigtigt resultat ved en udåndingsprøve.  

Så ønsker du at være på forkant med dit alkoholforbrug, om det er til privatfester eller i byen, så er det altid en sjov sikkerhed at have med sig. Du kan finde dit eget alkometer lige her.

Forrige artikel Din guide til det bedste drukspil